divendres, 7 de desembre del 2007

Vaig a fer-me l'especialista

i agafo una notícia d'avui del País...

La OTAN no dejará que se imponga la violencia en Bosnia-Herzegovina ante la crisis abierta por la posible independencia de Kosovo. Lo ha advertido hoy el secretario general del organismo internacional, Jaap De Hoop, en la apertura de la reunión de ministros de Exteriores de la Alianza. Ante posibles enfrentamientos entre serbios y albanokosovares por Kosovo, el secretario general de la OTAN ha amenazado con dar “una respuesta contundente” contra cualquiera que ejerza la violencia en la región.

O sigui, si ara esclatés guerra a Bòsnia-Hercegovina perquè Kosovo s'independentitza, la OTAN, per tal d'evitar la violència, intervendria. Com representa que intervé als llocs la OTAN? És una organització militar, no fotem! I si hi ha enfrontament entre serbis i albanokosovars per Kosovo, doncs resposta contundent contra qualsevol que utilitzi la violència. Resposta contundent?? És fort això, eh! Si tu piques aquest, jo et picaré més i més fort, perquè deixis de picar. Sembla una broma de mal gust. I per començar, albanokosovar NO, albanès. Confon molt a la gent, la paraula albanokosovar

“La determinación de la Alianza es que Kosovo sea un lugar en el que albanokosovares y serbios sean capaces de vivir juntos, en paz y sin temor", ha dicho De Hoop. Para ello, los máximos responsables diplomáticos occidentales aprobarán mantener la mision militar y reforzar sus 16.000 soldados en caso necesario.

És a dir. A veure. A Belgrad hi viuen albanesos. I no es maten ni res, viuen junt i en pau i sense por. I a veure. És que és fort això que diuen. Els albanesos de Kosovo no poden viure junts i en pau i sense por amb els serbis de Sèrbia. Però un cop independent, els serbis de Kosovo sí poden viure junts i en pau i sense por amb els albanesos de Kosovo. No trontolla molt, aquest argument??

La OTAN se ha fijado la estabilidad de Bosnia-Herzegovina como un asunto crucial, debido a la frágil estabilidad que vive la región tras la guerra de 1992-1995 y el futuro incierto de Kosovo. Las negociaciones entre serbios y albaneses sobre el estatus de la región kosovar no avanzan y tienen hasta el próximo 10 de diciembre, fecha en el que concluye la última fase de negociación. El Consejo Atlántico, donde se encuentran reunidos los 26 paises miembros de la OTAN, coincide con la entrega al secretario general de las Naciones Unidas, Ban Ki-Moon, del informe de la "troika" internacional formada por EEUU, Rusia y la Unión Europea.

Res d'important en aquest últim paràgraf, ve a dir el que ja diu més amunt



(després he estat buscant coses sobre qui és en Jaap de Hoop -magnífic nom- i no m'ha caigut gaire en gràcia, tampoc. Perquè sovint llegim una notícia i ens empassem el nom de qui ha fet una declaració com si no fos gaire important)



ah! US, NATO try to make puppet state in Kosovo